Velkommen 2019!

Nytt år!


Året er noen dager gammelt og det er fristende å slenge på klisjèen “tiden går fort når en har det gøy”. For hvor ble fjoråret av? Det var helt plutselig helt ferdig…
Som vi har skrevet litt om tidligere, har planene våre endret seg underveis. Rekkefølgen på stegene videre, har endret seg, og planen som den ser ut nå, er kraftig påvirket av tilbakemeldinger fra dere.

2019 deles inn i 3 deler, med hvert sitt fokusområde.

Første del er fra januar til mai. Da legges det ned mest arbeid i å bygge om garasjen til kafè, og midt i byggingen holder vi åpent et utsalg ca 2 helger pr mnd, samt ekstra i vinterferien og påskeferien.
Vinterferien er forskjellig i de omkringliggende kommuner/fylker, så for å favne flest mulig, har vi storåpent helga midt mellom.
Fredag 22/2 inviterer vi til å teste tappekrana med prøvesmaking av fire nye øl og lørdag 23/2 legges disse fire nye ut for salg. Om garasjen er for ombyggingskaotisk til å kunne sette opp benker og bord, finner vi på noe utendørs inni nykjøpt telt. Det blir salg av belgiske vafler, sjokoladeboller og diverse begge dagene.
Påskeferien inviterer vi til afterski enkelte dager. Kafèen er fremdeles ikke helt ferdig, men vi tenner stearinlys og forsøker å gjøre det hyggelig i nesten ferdig lokale. Det blir salg av både bakst og brygg.

Andre del er sommerhalvåret. Da åpnes kafèen fire dager pr uke.
Onsdag, torsdag og lørdag har vi åpent som i fjor fra kl 12.00-18.00. Vi lager enkle varme og kalde retter og baker klosterbrød, boller mm for salg. Ønsker du et glass øl, er det fullt mulig å kjøpe det i den nye kafèen.
På fredagene er det åpen vanlig kafè fra 12.00-18.00 og åpen kveldskafè fra 18.00-22.00. Da tapper sjefen (eller nestsjefen) “månedens øl” til alle som vil smake skikkelig belgisk øl, i skikkelig belgisk alkoholstyrke.
Kafèen utvides fra ca 15-20 plasser inne, til ca 30 plasser inne og ute når været tillater det.
Kafèen får egen liten butikkdel, hvor vi selger alt fra kaffeposer, tepakker og interiør til egenlaget såpe, stearinlys, kunst og diverse tilbehør.
Ølutsalget fortsetter som før, men får en litt annen plassering enn tidligere. Alkoholloven gir oss nemlig ikke anledning til å selge alkohol og skjenke alkohol i samme lokale.

Tredje del starter i september. Da skal resten av kjelleren bygges om. Det er både tidkrevende og kostbart, så vi har valgt å utsette denne biten til sommeren er over og det roer seg i kafèen. Vi vet enda ikke hvor lang tid denne ombyggingen vil ta, men vi håper å få bryggeridelen ferdig så produksjonen er i gang i begynnelsen av 2020. Da kan vi begynne å selge til restauranter, hotell og butikker, samt endelig kunne tenke eksport til Belgia. Vi kommer til å besøke Belgias største ølmesse i oktober, og håper på en mulighet for å presentere oss og ølet vårt for potensielle kjøpere i 2020.

Andre planer/tanker.

Vi har noen tanker på plass for driften av kafèen når høsten kommer og pågangen ikke er så stor. Fredagskveldene fortsetter med åpent fra 18.00-22.00 med stadig skiftende “månedens øl” og lørdagene blir det kafè fra 12.00-18.00. Nytt utover høsten, er at vi åpner kafèen for diverse arrangement, kurs og seminar. Det er mulig for bedrifter å låne lokalet for møter og konferanser, for håndverkere som vil holde kurs (strikking, keramikk, treskjæring, rosemaling etc), for grupper som vil ha ølsmaking, for musikere som vil underholde, for forfattere som vil ha lesestunder osv.
Når både kafè og bryggeri er helt på plass vil vi arrangere jevnlige omvisninger med ølsmaking for de som måtte ønske det.

Akkurat nå!

Akkurat nå, mens bokstaver tastes til ord, brygger sjefen et øl han aldri har brygget før. Oppskriften er eldgammel og kortreist, gitt til oss av en veldig spesiell venn på andre siden av Nisser. Den testes i mange små batcher i forskjellige varianter, og vi håper den faller i smak ved lansering på vår 1 års dag 12. april 2019. Følg med, følg med…