Veien videre i 2020

Først av alt, tusen tusen takk til alle som har vært innom oss i løpet av 2019. Når vi kikker tilbake på årets statusoppdateringer på facebook og instagram, minner det oss på all spenningen knyttet til oppstarten, alle de sene nattetimene ukene før, bestemmelsen om å gyve på tross uferdig kafè og alle de smilende, overbærende menneskene som fylte lokalet og brukte benkene utenfor både tidlig og sent gjennom året.
“Overveldet” er kanskje ordet som beskriver følelsene våre best for sommeren som var, og det bringer faktisk noen tårer i øyekroken, selv på sjefen, når vi mimrer opplevelser, gode ord og all støtten vi har opplevd.

Fjone er et utrolig flott sted å drive på. Det er kanskje ikke akkurat Verdens Navle, der det ligger i enden av verdens lengste blindvei som nestsjefen av og til beskriver stedet som, men WOW FOR NOEN FLOTTE FOLK SOM BOR HER (i både hus, hytter, campingvogner, telt og hengekøye under åpen himmel).

En GIGANTTAKK til verdens beste naboer (tett på og lengre vekk), verdens beste markedsførere, verdens beste kunder og verdens beste frivillige hjelpende livreddere (Aase, Wendel, Jan Henrik, Klodiana, Isak, Torjus m.fl).

En lærer hele veien. Noe gjør en feil, noe gjør en rett. Noe går bra og noe går ikke bra. Noe selger og noe selger ikke. Noe må en innrømme at en ikke kan, og noe oppdager en at en faktisk kan ganske godt. Oppsummerer en året sett innenfra med den input vi har fått sett utenfra, har det meste gått ganske så bra, men noen justeringer må til på veien videre for at opplevelsen både innenfra og utenfra skal bli enda bedre.

Internt har vi hatt mange gode samtaler om året og årene som ligger foran. Det er en kjennsgjerning at det er vanskelig, nesten umulig, å drive noe året rundt. Derfor har vi bestemt at vi ikke skal forsøke heller. Vi har bestemt oss for at vårt viktigste fokus framover, er å bygge om og opp bryggeridelen. Da kan vi søke statlig bevilling og produsere mer så vi kan si ja til de mange butikker (med Gulating og Meny i spissen) som stadig ringer og lurer på når de kan få brygget vårt for salg.

Vi legger ikke ned kafeen. Ikke i det hele tatt. Vi lager bare mer struktur på åpningstidene, sånn at vi vet eksakt hvilke dager det neste halve og hele året vi kan romstere med hammer, sag og fugemasse, og hvilke dager vi må ha ryddet alt vekk for å ta imot kunder.

I 2020 blir det åpent en helg hver mnd fra februar av. Fredag kveld blir pubkveld med ølsmaking, og lørdag med kafe på dagtid. I tillegg kommer en dag eller to i påska, noen dager i mai, hele sommeren, høstmarked og litt åpent neste jul.
Er det snakk om kjøp av øl, kan vi åpne utsalget ved behov de ukene vi er her, innenfor salgstidene som gjelder her i kommunen.

Nestsjefen sysler forøvrig med noen kursideer og workshops, som kan dukke opp litt spontant på timeplanen i løpet av året.

Fra slutten av april kan lokalet lånes ut om noen trenger et lite sted å ha møter, jobbrelaterte ting eller en liten fest de ukene vi er på Fjone. Vi kan også ta imot små bestillinger på mat om noen skulle trenge noe til egne arrangement.

Så håper vi at vi i løpet av året som kommer, er mange steg nærmere å få godt Fjonebrygg ut i butikkhyller og på hoteller rundt omkring her i landet.

Sjefen og nestsjefen takker for året som har godt og ønsker dere alle et fantastisk godt nytt år!

Følg og lik oss: