SOMMER 2023!

Første åpningsdag for sommeren er 1 juli!

I år går vi tilbake til gammel åpningstid, med åpent fire dager pr uke fra klokken 12.00-18.00.
Onsdag og torsdag er det ølutsalg og en lightutgave av kafeen, med bakst og smurt mat, samt drikke servert i glass. Fredag og lørdag utvider vi med å også ha pizza og ølsmakebrett.

Vi har, som mange av dere allerede vet, jobber andre steder i landet begge to, noe som gjør kabalen vrien i forhold til åpningstider og personale. Siden nestsjefen må klare seg alene onsdager og torsdager, velger vi en løsning som innebærer minst mulig kjøkkentjeneste under åpningstiden. Det vil si smurt mat, kaker og bakst, som kan klargjøres før dørene åpnes hver dag.
Sjefen kommer hjem sent torsdag kveld, og er klar for å trø til alle fredager og lørdager med pizza, ølsmakebrett og utvidet kjøkkentjeneste! YAY!

Lørdagene er ALL-IN bakedag, og det kan være veldig lurt å bestille dagen i forveien (sms til 41284662), siden vi så og si alltid er utsolgt før køen utenfor klokka 12.00 har fått sitt!
Vet du ikke hva ALL-IN er, kan vi fortelle at det er gjærbakst med søtt på søtt. Se for deg en kanelknute eller kanelsnurr med vaniljekrem som flømmer over sine breddegrader, biter av mørk kokesjokolade drysset tilfeldig over, for så å bli dekket av melisglasur mens baksten enda er litt varm…
Sjefen klarer to på en gang, med en i hver hånd, nestsjefen får pusteproblemer etter en halv 😉

Vi har ca 8 ulike brygg klare som bør holde til hele sesongen, vi har også 3-4 som vi nok går tom for litt raskt. I tillegg har vi noen sterkere sorter som kun kan serveres i kafeen, ikke selges 🙂

Vi har enda ikke bestemt oss for om vi skal ha åpent i august. Vi har ofte planlagt det, men opplever at området er kjemisk rensket for puls på to bein med en gang juli ikke er lengre. Avgjørelse på det blir tatt når juli forteller oss litt mer om pågang, ferieplaner og gir oss prognoser for turister fra utenfor landegrensene.

Takk for årene som har vært. Det er en bok på vei om våre fem første år, men nestsjefen er særdeles forsinket med det prosjektet. Litt fordi livet har mye å by på og litt fordi det er enkelte emner i boka jeg sliter med å skrive på rett måte. Ved gjennomgang av henvendelser, diverse forespørsler, våre forsøk på å løse “verdensproblemer”, konsekvenser av nedstenging under covid, strømpriser osv, vises et mønster av vanskeligheter vi ikke har vært klar over før. Ærligheten jeg har lagt opp til under overskriften betroelser, må skrives med omhu, og omhu er ikke alltid min sterke side, når det er noe jeg brenner for.

Dessuten – trykkeprisen har omtrent doblet seg fra da vi først startet på prosjektet, så vi er usikre på om det vil bli et litt for stort tapsprosjekt. Men vi kommer tilbake til det etter vi har vurdert både print-on-demand og digital versjon!

Er det noe du lurer på, er det bare å sende epost til post@fjonebrygg.no
Utenfor sesong, og under hektiske dager under sesong, svarer vi ikke med en gang, bare så du er klar over det 🙂