OPPDATERING…

Nestsjefen har sittet i en haug av byggekomiteer og plankomiteer opp igjennom årene, og er det noe jeg har erfart og lært, så er det at ting tar uendelig mye lengre tid enn en tenker på forhånd.
Det er ALLTID noe som ikke er tatt med i planleggingen, noe som må endres på, noe som ikke funket, noe som ikke kommer på tida, noe som blir utsatt av andre eller… ja du vet… Selv når en legger til mye ekstra tid, strekker ikke tiden til!

Sjefen jobber på spreng nede i kjelleren, og nestsjefen får slippe til med det hun kan hun også. Ikke det at det mangler på ting å gjøre her oppe, hjelpes meg, har dere laget internkontrollperm med sånn derre HACCP og fareanalyse før? Nestsjefen har, men himmel og hav så mye mer omfattende denne er. Og så er det alle oppskriftene da. Med allergener, nøye beskrevet fremgangsmåte og mål/mengde for store og små og middels ladninger. Men tilbake til der nede…

Det går framover, men ting må skje i rett rekkefølge. Selv om vi er heldige og har noen ultrafleksible håndverkere og en toppers byggesjef med på laget, samt holder til i den kommunen i landet med de mest positive saksbehandlere, blir det litt krøll på tidslinja når kjøkkenleveransen plutselig blir utsatt, varene ikke var på lager likevel og de store duppedingsene som skal kobles til både vann og strøm inne på kjøkkenet, antakelig ikke kommer før noen dager etter at vi skulle ha åpnet.

Vi jobber med saken. Vi prøver å få leveransen før helga istedet for etter, men selv om den skulle komme før, så rekker ikke elektrikeren og rørleggeren å legge siste kronen på verket, før helga setter inn. Og vi rekker heller ikke å montere kjøkkeninnredningen, som skal kles rundt, over og under.

Det er nesten det kjipeste som finnes, å måtte utsette noe sånt. Vi har gått mange runder og tenkt hva vi kan klare og hva vi ikke kan klare, selv om kjøkkenet ikke er på plass, men har landet på at det ikke er stort vi kan få til. Serveringsløyva, som er på plass straks håndverkerene har krysset av nok kryss på lista, må nemlig være skriftlig i hånden før vi kan servere mat og drikke her. Vi kunne hatt “litt åpent”. Lansert ølene. Hatt utsalg. Kanskje stekt noen vafler. Men… da mister vi en dag med det som vi kan gjøre ferdig før håndverkerene er på jobb igjen mandagen. Og da er vi nok superstressa over fliselimet som ikke rakk å bli ryddet vekk, isolasjonsstabelen som fremdeles rager høyt ute på gårsplassen, at vann ikke er koblet til krana vi gjerne skulle hatt drikke fra, og sånne greier…

Så folkens…

MENY FREDAG OG LØRDAG UKE 28
VARM
E OG KALDE SMÅRETTER
Sloppy Joe – alternativ grapsehamburger med salat, tomat og rødløk i hjemmebakt hamburgerbrød ispedd BELGISK WIT og appelsinjuice.
Angry Joe – samme som over, men grapsehamburgeren er tilsatt noen slurker av HISSIGPROPPEN (sterk chiliporter).
Bakt Potet med hjemmemekka urtesmør, rømme, mais, vårløk og skinke.
Klostersandwich med kylling, salat, tomat, rødløk og grønn pesto.
Klostersandwich med hjemmelaga eggesalat, skinke, salat og agurk.
KAKER OG SØTE SAKER
Bentes Brownies med valnøtt, servert med en romslig kule vaniljeis
Suksessterte (eller “kake med gul krem” som vi også kaller den) med et raust dryss revet sjokolade over.
Hveteboller med sjokolade er et must!!!
Kanelsnurr “all in” bakes med vaniljekrem og biter av mørk sjokolade
BAKST TIL Å TA MED HJEM
Klosterbrød
Sommerloff
Hveteboller med sjokolade
Kanelsnurr “all in”
ALKOHOLFRITT
Brus, juice, alkoholfritt øl, kaffe
ALKOHOLHOLDIG
Diverse sorter brygg fra flaske hele dagen, tappekran fra kl 18.00
(aldersgrense 20 år etter kl 18.00)

Sjefen og nestsjefen beklager virkelig at vi ikke klarer å planlegge godt nok så vi kan åpne på tida!

SES VI 12/7?

(Ja… forresten… det kommer to nye øl for salg den 12/7. To sånne hvor nestsjefen har tatt seg noen friheter på etiketten. Hvis du vil lese om dem allerede nå, kan du klikke her: VERDENSMESTEREN og FLISESPIKKEREN)
(Og forresten igjen… det kommer noen nye sorter som bare serveres i kaféen… De er for sterke til at vi kan selge dem på flaske!)