OMBYGGING

Han jobber utrettelig der nede. Det hamres, meisles, pusses og… ja, du vet, alle sånne greier som må til for å forvandle en kald og mørk betongkjeller til et lyst og fint lokale hvor øl kan brygges. Akkurat nå holder han på med slukene i gulvet. Tre inne i selve bryggerommet, en i kjølerommet, en der kjølevifta skal henge og en inne på lagerrommet. Glemte jeg å nevne den på det lille rommet en av og til må løpe til, om en har holdt seg for lenge etter for mye kaffe? Den også. Oppe i stua, på skrå over, sitter nestsjefen og forsøker å redigere både det ene og det tredje. Det andre er det du leser nå. Men det er ikke lett. Hele huset rister. Hadde jeg satt en kartong med fløte på gulvet ved siden av meg, hadde den blitt smør før jeg hadde kunnet stave MINORITETSLADNINGSBÆRERDIFFUSJONSKOEFFISIENTMÅLINGSAPPARATUR.

Det er ikke store plassen der nede, men nok til at vi kan 6doble produksjonen og ha alt plassert på faste plasser, mot at vi nå må flytte inn og ut, stu sammen det som ikke brukes i øverste etasje og krabbe opp og ned veldig mange trappetrinn med både utstyr, fulle flasker og ingredienser. Det blir en ny tid.

Nestsjefen er imponert. Han er mye rart, han der nede, og dømmer du etter etikettene på flaskene, er ikke alle hans personligheter nødvendigvis de letteste å omgås. MEN… hjelpes meg som han jobber. Når morrakaffen er slurpet opp og han har trøkket i seg brødskivene nestsjefen tvinger i han, stikker han ned. Det er så vidt han tar pauser for å tygge i seg lunsj og andre greier hun som lager smør i etasjen over mener han trenger i løpet av dagen. Først når klokka nærmer seg leggetid for alle under 10, kommer han opp. Han rister støvet av seg, senker seg i badekaret og sovner på sofaen med en god porsjon middag i magen. Og så er det på’n igjen. Dagen etter. og den etter der. Ja, du skjønner tegninga?

Bryggeriet blir ikke ferdig før sommeren. Dessverre. Så det blir ingen omvisning der inne før sommeren 2022. Planen er et eget publikumsrom rett innenfor den grå døra. Veggen mellom publikumsrommet og bryggeriet blir kledt med glass fra navlehøyde og opp, og får en bardisk som det er mulig å sette fra seg prøveglassene på.
Mellom sommerslutt 2021 og sommeråpning 2022 er håpet at vi kan sette igang søknadsprosessen for å få statlig bevilling. Det vil gjøre det mulig å selge til butikker, restauranter og hoteller i området.

Sånn. Da vet du litt. Og trenger du smør, kan du levere kartongen med fløte til meg, stave MINORITETSLADNINGSBÆRERDIFFUSJONSKOEFFISIENTMÅLINGSAPPARATUR, og vipps…