OM OSS

OM OSS

Alle mikrobryggeri med respekt for seg selv brygger belgisk øl. Belgia er kjent for sitt mangfold og sin ølkultur, og om en hevder at Belgia er verdens ølnasjon nr 1, er en antakelig ikke langt unna sannheten.

Også Fjonebrygg brygger belgisk. Det ville vært dobbelt rart hvis ikke. Vi har “respekt for oss selv”, og dessuten drives vi av en belgier.

Vi har enkelte rene belgiske oppskrifter, men også endel hvor vi har blandet litt av fjordene, fjellene, skogene og de norske tradisjoner inn.
Vi liker å eksperimentere. Vi liker å hinte, understreke og forsterke smaker. Vi liker å diskutere oss fram til hva tilsettingene gjør med brygget. Vi har gått fra det trygge, normale og vanlige, til de enormt mange kombinasjonene som er med på å gjøre Norge til en nasjon som ikke bare drikker øl, men nyter øl.

Det er noe vi ønsker å være med på. Å nyte.

HVEM ER VI?

Vi er Stijn og Bente.
Stijn er belgisk/norsk og trakk mot frisk luft, rent vann og vakker natur på Fjone for godt over ti år siden. Der har han bygget et brunt laftehus midt mellom busker og trær, og nyter freden, roen og stillheten.
Bente er dansk/norsk og visste ikke at det fantes noe sted i verden som het Fjone før hun traff Stijn. Eller før han traff henne. Nå er hun på Fjone like mye som hun er hjemme i Vennesla, og syns det er helt topp å kombinere “by og land” sånn halvt om halvt.

MIDLERTIDIGE LOKALER

Fjonebrygg har startet opp forsiktig i to små rom i husets hovedetasje. Der produserer vi mellom 600-800 liter pr mnd, og alle prosesser gjøres manuelt. Samtidig som det brygges oppe, bygges det et større bryggeri i husets kjeller. Når første fase nede er på plass, vil vi kunne produsere mellom 4000-6000 liter pr mnd omvi ønsker. Da er tankene større, maskinene flere og forholdene optimale.

GARASJEN

Sommeren 2018 brukte vi ytterste delen av garasjen her på Fjone til et utsalg for brygg, bakst og andre saker. Når nå høsten, vinteren og nye sesonger ramler inn over oss, formes tanker og lokaler om til nye konsept. En aldri så liten kafe dukker opp. Helt plutselig. Åpningstidene blir en herlig miks av både faste og flytende, og lokalene vil bli brukt til både kafe, møtelokale og kurslokale, og sammen med bryggeriet vegg i vegg, vil det etterhvert bli åpnet for smakskvelder, spillkvelder, bursdagsfeiringer, firmadager osv.

TILT.MEDIA AS

Vi har et godt samarbeid med en av landets beste dronepiloter. Etterhvert som årstidene skifter kommer han til å filme Fjone fra luften og når alle bildene er på plass, blir det redigert ned til en reklamefilm vi skal bruke når utlandet skal inntas.
Her er noen av bildene fra i vinter.

MILJØ

Fjonebrygg er en del av Peeters Produksjon og Salg, og sammen er vi medlemmer av Grønt Punkt Norge AS. Vi betaler emballasjeavgift for hver flaske og håper du vil sortere den sammen med glassemballasjen i nærmeste IATA-bod.