NISSER RUNDT + PEDALHVILEMAT

Fjonebrygg åpnet porten med første salgsklare brygg 12. april 2018. Det har gått i rykk og napp siden den gang, ikke fordi det mangler kunder, men fordi både sjefen og nestsjefen jobber andre steder i landet to uker hver måned, og fordi sjefen ikke klarer å la være å stille på startstreken til diverse sykkelritt i regionen.

Steget videre, etter mikrobryggeriet er sånn halvveis på plass, er kaféen VERDENS NAVLE. Når noen spør hvor “verdens navle” er, pleier nestsjefen å svare at den er i enden av verdens lengste blindvei. Det føles av og til sånn. Men har du vært her, skikkelig vært her, da skjønner du navnevalget.

Sjefen er fra Belgia og havnet plutselig på Fjone (hvor ellers liksom?) i 2007. Om nordmenn er født med ski på beina, må vel belgiere være født med en sykkel mellom. Og mens nordmenn syrner med rømmegrauten, graver belgiere nesa ned i skumkraven øverst i glasset. Sjefen er som belgiere flest. Han liker sykling og han liker øl.

Derfor mikrobryggeri. Derfor sykkelturer. Derfor denne invitasjonen.
Velkommen om du har lyst å bli med!

Klikk på bildet om du vil bli med 10. august
Klikk på bildet om du vil bli med 31. august

LITT PRAKTISK INFO:
Påmelding! Kan gjøres fram til dagen før kl 16.00. Betaling via vipps eller ved ankomst.
Finne fram? Joda. Det er som sagt i enden av verdens lengste blindvei. Adressen er Fjonevegen 2178 (Treungen/Nissedal). Om ikke GPS’n finner det, kan du kanskje taste inn FJONEBRYGG. Kort sagt kan vi si at du må ta til venstre i krysset før Tveitsund-broa om du kommer kjørende fra Åmli og kommer du via Drangedal/Gautefall, tar du til høyre etter broa. Nullstiller du telleren på bilen omtrent i krysset, er du fremme når den viser nokså nøyaktig og litt ca: 2178 meter.
Parkering? Når du er nesten oppe ved det store brune laftehuset, ser du en left-over sponplate etter ombyggingen med noen ikke særlig sjarmerende laminerte gule ark med piler på. Er du sprek nok til å kunne sykle landeveissykkel, følg pilen inn til høyre. Da er det bare å labbe den lille kneika opp til VERDENS NAVLE for å melde din ankomst. Sykkelsko og sykkel kan vente ved bilen (grusvei skjønner du).
Fjoneferja? Joda, Nisser har sin egen ferje. Overfarten går såpass raskt at det ikke er vits å besøke verken taxfree eller vaffelsalget under dekk. Sjefen tar seg av billettstyret, så dere andre kan nyte utsikten og ta selfie.
Meny? Vi har pedalhvilemat! Det er to alternativer tilpasset dere som tråkker noen watt på turen.
Alternativ 1) FJONEBRYGG-FRIKADELLER laget med svin/storfekjøtt og tilsatt Klosterøl i hjemmelaget tomatsaus med fullkornpasta.
Alternativ 2) HISSIGE BØNNER, vår egen chili con carne tilsatt HISSIGPROPPEN (porter med chili) med tortillachips og guacamole.
Gi beskjed så fort som mulig om du har matallergier!
Drikke til maten? Vi har mye rart. Alkoholdfritt øl (ikke laget av oss), alkoholholding øl (laget av oss), brus, vann, kaffe osv. Drikke er ikke inkludert i prisen og betales av hver enkelt.
Svett etter turen? Du sjenerer ingen, vi er vant til sånt. Det kan være lurt å ha et håndkle i bilen som du kan tørke vekk de ytterste salte lagene på huden, og samtidig gjøre deg mindre glatt (vi vil jo ikke at du sklir på vei til baren!).
Vil ikke dra kl 16.00? Ta det med ro. Du må gjerne bli lenger. Lørdager har vi åpent til klokken 18.00. Enkelte lørdager er det til og med åpent til kl 22.00!
Kjøpe med deg noe øl hjem? Det bør gå greit! Vi har mye å velge mellom, blant annet eget sykkeløl med bilde av sjefen på en av sine turer (se etikett under). Vi kan selge frem til kl 18.00
Overnattingsmuligheter? Vi har ikke tilgjengelige sengeplasser på bygget, men det finnes flere flotte campingplasser i området om du har lyst å bli litt lenger. Sandnesodden Camping ligger bare noen steinkast unna, der er det nydelige strender og et flott område for telt og campingvogn. Nisser Hyttegrend og Camping ligger også flott langs fjorden og har hytter i tillegg til plass for telt og campingvogn.
Flere verdensmestere på tur? Fjonebrygg og Statens Vegvesen er enige i at det kan være lurt å dele veien. Altså vinke høflig til alle bilistene i køen bak 😉 Skulle sjefen legge seg ut mot midtlinjen, kan det kanskje være gruppens kollektive ansvar å tilsnakke han tilbake? Nestsjefen vil helst ha han (og dere andre) levende tilbake. Kjipt å måtte kaste så mye mat 😉