Innsamlingsaksjon for rent vann!

TEKST HENTET FRA PEDALHVILE.NO:
Pedalhvile-gjengen ved Verdens Navle på Fjone i Nissedal har gått sammen med de 4 spreke syklistene fra SYKKEL FOR VATN 2022 om å arrangere en innsamlingsaksjon for å samle inn penger Kirkens Nødhjelp sitt arbeid for rent vann til mennesker i nød. 
Bjarne Reime, Bjørn Leirvik og Olav Nilsen fra Nissedal, samt Sigurd Marlov Antonsen fra Arendal starter turen mot Gibraltar 4 september og sykler rundt 4000 km for å samle inn penger til dette viktige formålet.

Forskjellene i verden er enormt store. Mens vi kan tappe rent vann av krana med den største selvfølge, må mange mennesker i andre deler av verden bruke timesvis for å hente vann, og da gjerne ikke vann med den friskhet og klarhet som vi er vant til. 

Hva kan jeg gjøre? Monner det? Det lille hver av oss kan bidra med, kan føles som “en dråpe i havet” – men går vi sammen, vil dråpene våre bli til noe.

28.08.2022 inviterer vi med på sykkeltur for å samle inn våre “dråper”. Alle som har lyst å bli med, og som har sykkel, kan møte opp enten på BEST i Treungen kl 13.00, eller ved stoppestedene underveis på klokkeslettene som er oppgitt i tabellen under. 

Du velger selv hvilken pulje du vil sykle i. Legg merke til at puljene har forskjellige passeringer rundt i løypa. Det er full mulig å sykle kun deler av løypa. Møt opp på et av stoppestedene, eller vent langs løypa og heng deg med – om du gjerne vil kjøpe en drikkeflaske for å støtte aksjonen, men ikke sykler til/fra et av stoppestedene, vil en i hver pulje sykle med noen ekstra i en ryggsekk! 

Vi starter i to puljer:
GRUPPE TRIM – for de som vil ta det med ro og nyte utsikten (ca 4 timer)
GRUPPE RASK – for de som vil rundt i et litt høyere tempo (ca 2,5 timer)

Ved oppmøte er det mulig å kjøpe en drikkeflaske med rent vann til turen. Prisen på flaska bestemmer du selv. Pengene går uavkortet til Kirkens Nødhjelps prosjekt om å gi rent vann til mennesker i nød.
Flaskene “selges” ved oppmøte på BEST, eller på stoppestedene, om du heller vil starte der.
Husk kr 25 til ferjebillett – og WOW: Meinstad Landhandel lover gratis kaffe til de som tar en pause der!

Vi håper at så mange som mulig blir med oss rundt Nisser denne dagen!

NB: det er ikke værforbehold – vi har jo fokus på vann, så noen dråper fra himmelen tåler vi!