HOT, HOT, HOT

Lørdag 8. september kommer et brygg sjefen har gledet seg til lenge. Da han først begynte tankespinnet rundt et chilibrygg på vårparten en gang, fortalte jeg han klart og tydelig at det slett ikke var noe vits å eksperimentere så langt ute på en vidde, for hvem ville vel like å drikke noe som potensielt kunne brenne ganer og frembringe tårer og annet gnissel!?

Jeg skal være kvinne om å (oversatt fra “mann om å”) innrømme når jeg tar feil, og samtidig berømme sjefen for å ikke gi etter for dårlige råd fra denne siden. Jeg tok nemlig feil. Veldig feil.

Ja, det er sterkt. Ja det svir. Ja det etterlater en rar prikking i leppene. Men hjelpes meg så spennende da. Vi har testet det med innhentet eksperthjelp, og tilbakemeldingene har vært udelt positive. De er enig i at det beveger seg mot grenseland på styrkegrad, men forteller oss at brygget har klart det mesterstykket det er å både lage noe som er sterkt, men også som smaker godt. Ikke alle chilier smaker godt. Noen er liksom bare STERKE…

Chilien i brygget er en liten rød habanero. Det er ikke den sterkeste i verden, men langt over grensa for hva folk flest tør å putte i matlagingen sin.

Brygget er en tradisjonell mørk porter, som har et ørlite rødskjær om du holder glasset opp mot lyset. Det skummer som Porter ofte skummer, og det smaker av både kaffe, mørk sjokolade og chili.

Da våre eksperter prøvesmakte det, anbefalte de det til mørk sjokolade. Vi er enige. En liten bit sjokolade på tunga når munnfullen tas, er en smaksmessig innertier, syns vi!

PORTER MED CHILI lanseres lørdag 8. september kl 12.00-18.00.

Velkommen opp til oss. Vi selger både bakst og brygg!

Følg og lik oss: