FØRJULSTID…

Tida før jul…

…kan for mange være en kaotisk kamp mot klokka hvor tiden synes å forsvinne i store jafs mens oppgavene en burde tatt tak i, hoper seg opp i haugen av gjøremål en ikke finner motivasjon til å ta fatt på. Plutselig er jula der, i år igjen.

Det er en kunst det å kunne slappe av og nyte dagene. Å kunne legge på hylla alt en faktisk ikke trenger å gjøre, og heller fylle tiden med det en har lyst til, kjenne at det en gjør, er godt nok. Det har blitt en klisjè. Nettbutikker, matpakkeleverandører, apoteket, bakeren… Alle lokker med “alt på et sted”, hurtigløsninger, gigantsalg og enkelhet. Så du kan bruke tiden på det som betyr noe, og ikke kaste den vekk på køer, grublerier og tunge handlekurver. Det er lett å si det. Like lett som å snakke om været som er så mye verre enn før, eller avgiftene vi alle hater og ikke forstår. Vi slenger det ut: “slapp av, det blir jul i år igjen…”

Overfladisk snikksnakk. Ja… Men likevel sant…

Det blir jul i år igjen!

Vi har bestemt oss…

…for å ta det rolig denne jula. Virkelig kjenne på at freden senker seg. Sove litt lengre noen morraer, bruke god tid på kaffekoppen og nyte sjokoladebiten som hører med. Finne gledene i hvert eneste minutt, istedet for å jage etter noe langt der framme.

Vi håper du som kunde, nabo, venn, bekjent, familie også vil merke det. At tempoet hos oss ikke kaver deg opp, men kanskje gir deg en liten pust i bakken. Under kan du lese litt om våre dager og hva vi planlegger her på Fjonebrygg.

23 november 18.00-20.00
Vi er ikke veldig tilhengere av Black Friday og andre kaosdager. Så hos oss blir det ikke kaos, men siden vi er her utpå ettermiddagen, tenner vi bålpanna og koker kaffe til deg om du vil stikke innom. For å gi plass til nye varer, selger vi ut endel av det vi har til halv pris. Men først og fremst er du velkommen til en kopp kaffe.

24 november 11.00-16.00
Denne dagen blir det bomtur om du leter etter oss på Fjone. Da er vi nemlig på Søndre Vik Bigård sitt julemarked hvor vi selger Klosterbrød og Sjokoladeboller. Her tar vi også opp bestilling på gavepakker som kan hentes hos oss i begynnelsen av desember.

1 desember 12.00-18.00
Denne dagen går startskuddet for innsamling av varmt tøy til flyktningeleire i Nord-Irak. Vasket tøy og pledd kan leveres inn i søppelsekker og blir levert videre til en container hos organisasjonen “et rop om hjelp” etter julemarkedet.
Det er også åpen butikk med salg av bakst og brygg denne dagen.

5 desember 16.00-20.00
Åpen butikk med salg av brygg, gavepakker osv. Innsamling av tøy.

6 desember 16.00-20.00
Åpen butikk med salg av brygg, gavepakker osv. Innsamling av tøy.

7 desember stengt pga rigging til julemarked.

8 desember 14.00-18.00
Julemarked (se bildet under)
På julemarkedet kan det hende det blir innslag av kaos. Men vi gleder oss til det, og håper vi får tid til å slå av en prat med alle som kommer. Vi har kafètelt med benker og bord som vi kan bytte på å sitte på. Vi har kjøpt inn flere vaffeljern og stor kaffetrakter, så køen kanskje blir mindre. Det er enda flere salgsboder med masse som kan legges under treet. Vi har laget vårt eget helt spesielle juletre, som tennes av ordføreren kl 16.00. Vi har samme blide gjengen medarbeidere (Natalia, Sara, Tiril, Eirik, Jan Henrik, Torjus, og Isak) som har erfaringen fra høstmarkedet med seg inn i denne dagen. Sjefen stiller opp bak tappekrana og nestsjefen skal prøve å huske det andre glemmer.
Så håper vi du kommer og at du koser deg 🙂

10 desember 12.00-18.00
Siste åpne dag før jul*. Salg av bakst og brygg. Bålpanne fra 16.00-18.00. Siste dag med innsamling av tøy.

*Om du skulle trenge kasser med øl eller gavepakker etter 10/12, kan vi holde åpent enkelte dager fram til jul. Send oss i så fall en epost på post@fjonebrygg.no

Sjefen og nestsjefen ønsker deg og dine en fredfull førjulstid.

Følg og lik oss: