fjonebrygg

I enden av verdens lengste blindvei, litt oppi bakken midt inni skauen på Fjone, ligger et digert brunt laftehus og bader i stillhet mellom fjellene bak og vannet foran. Det er ikke mye ved huset som tilsier at det er mer enn en enebolig, men dypt inne i noen av rommene, skjuler det seg et lite mikrobryggeri drevet av en belgier med sans for god smak.

Bryggeriet solgte sin første øl 12. april 2018. Sjefens Porter med lakris ble utsolgt på noen dager, og utallige batcher er brygget for å holde unna etterspørselen.
Siden åpningen har det blitt eksperimentert mye med smaker og typer øl, og bryggeriet begynner nå så smått å lande på de sortene som blir med inn i årene som kommer.
Med muntre karikaturer av sjefen utvikles en egen kolleksjon hvor planen er at belgisk wit, belgisk hvete, kirsebær, tropisk ipa, porter med chili, brown ale, pale ale og porter med lakris vil være hyllevare året rundt. I tillegg blir det laget sesongøl med lokale råvarer på lokale oppskrifter, som feks granskuddøl, einerøl, honningøl og hasselnøttøl. Disse har alle “butikkstyrke” på maks 4,7% og selges i utsalget tilhørende bryggeriet.

Siden belgisk øl ligger belgieren nærmest, brygges det også øl over 4,7%. Det er en kjennsgjerning at smaken i mange øltyper kommer bedre fram om ølet ligger på mellom 6-9%. Disse serveres i kjelleretasjens lille kafe/pub, som har skjenkebevilling opp til 22%

Vi må forholde oss til de samme salgstidene som andre utsalg i kommunen. Det vil si at vi ikke kan selge etter kl 20.00 på hverdager og etter kl 18.00 på lørdager (andre kvelder før helligdager).

Vi er nå utenfor sesong i utsalget (og dessuten utsolgt etter en travel sommer), og har derfor stengt de fleste dager.

Nytt øl er salgsklart 3. oktober.
Sjekk HER for info om åpne dager i oktober.