Et nytt kapittel?

Året 2022 avløses om ikke lenge av et nytt år, med utallige blanke ark som kan fargelegges og dekoreres akkurat som en måtte ønske det. Det er ikke til å stikke under en stol at de snart fem årene vi har drevet har vært utfordrende, først med restriksjoner under covid og så med strømpriser som stjeler både nattesøvnen og muligheten for at bedriften kan bære seg.
Vi føler vi har småklagd lenge. Altså vært en blanding av forsiktige optimister og tidvise pessimister.
Vi er nok der enda. Dessverre. Strømprisene tar innersvingen på alt vi ønsker å gjøre. Kjøleskap, oppvaskmaskin, frysebokser, bryggeutstyr, oppvarming og temperaturregulering under gjæring. Det å steike en pizza koster nesten 20 kroner bare i strøm med dagens strømpriser. Det å steike 15 pizzaer på en gang koster akkurat det samme. Det å steike 5 ALL-IN koster det samme som det å steike 50. For eksempel. Så å drive smått på et lite sted koster mye og gir mye mindre fortjeneste.

Så… året som kommer blir nok et år hvor vi må telle på knappene. Pr dags dato ser vi for oss at sommeren 2023 blir siste sommeren vi driver kafe. Selv om vi kanskje, forhåpentligvis, går lysere tider i møte, har vi gått med underskudd i så mange år, at vi ikke kan mer.

Så hvorfor en sommer til?
Vi vil prøve å komme over null og inn litt på plussiden. Vi har også noen tanker om alternativ drift etter sommeren som vi sakte kan bevege oss over til, med en sommer til under beltet. Dessuten syns vi jo det er litt kjekt med alle som strømmer opp bakken på lørdagene klokka tolv for å hente ALL-IN, alle som ber om påfyll på hjemmebrygget øl og alle som syns vi er et ok stoppested på veien rundt Nisser.

12 april 2023 har vi drevet i fem år. I begynnelsen av mars kan du forhåndsbestille boka som lanseres på femårsdagen. Den inneholder glimt fra årene, tanker om bærekraft og drift, ting du garantert ikke vet om både oss, ølet og bedriften, samt mange fine bilder fra dagene vi har hatt. Med den inviterer vi deg på innsiden av fem års drift.

Flere ord om tiden videre kommer…